Spirit

Wie heeft het niet meegemaakt? Je hebt een voornemen, een passie, een wens of een droom. Je hebt de juiste spirit en momentum om dit te verwezenlijken. Je deelt jouw passie, jouw droom, met iemand van wie je denkt goed advies te krijgen. Deze persoon zorgt voor wind in je zeil en dan…krijg je te horen dat je een dromer bent. Dat het een slecht idee is en dat je het beter kunt loslaten. Dat zag je niet aankomen. De twijfel slaat toe en je besluit je plan een maand, een half jaar “on hold” te zetten. Je bent je spirit kwijt en voor je het weet kijk je er een jaar later op terug en zie je in wat je had kunnen bereiken.

Als we Google raadplegen naar de betekenis van het woord Spirit, zien we meerdere betekenissen. We zien dat Spirit is afgeleid van het Latijnse woord voor “breath”. Net als “breath” is spirit een fundamenteel onderdeel van ons leven. Zoeken we spirit op de site van Van Dale, dan zien we daar 9 betekenissen onderstaan. We zien woorden staan als ziel, levenskracht, energie, moed en zin. 

Zonder er betekenis aan te geven, hebben we elke dag te maken met spirit. Een wezenlijk onderdeel van ons leven. Zonder de juiste spirit lukt het vaak niet om onze doelen te verwezenlijken. In onze gesprekken gaan we samen op zoek naar de achterliggende reden wat je weerhoudt om jouw doel te halen. De redenen kunnen heel divers zijn, maar zorgen er (soms onbewust) voor dat jij in je oude gewoonte blijft hangen en geen progressie maakt. Misschien ben je neerslachtig omdat je beste vriend(in) zei dat het niet gaat lukken. Misschien zeggen je ouders dat je te jong bent en dat jouw moment nog wel komt.  

Als je de reden weet waardoor jij je spirit verloor, kun je op zoek naar wat jouw vuurtje aanwakkert. Met de juiste spirit kun je jouw weg vervolgen om jouw doel te bereiken. Zullen we samen jou weer op weg helpen om jouw doel te verwezelijken? Neem dan contact op voor een gratis verkennend gesprek.

 

Mind

Mind

Je hebt de spirit maar hoe maak je dat concreet? Je loopt vast in je denken of gedachten. Wat moet je nu kiezen?

meer informatie
Finance

Finance

De banken geven amper rente en een alternatief bedenken kan je hoofdbrekens kosten. Wat nu?

meer informatie
Kom je altijd tijd te kort? Lees dan deze blog voor nieuwe inzichten.

Kom je altijd tijd te kort? Lees dan deze blog voor nieuwe inzichten.

Je bent altijd druk en komt tijd te kort. Wat nu?

Lees meer

Door goed te luisteren, waarbij Dave op het juiste moment vragen stelt, kwamen we samen tot nieuwe inzichten en oplossingen.

E. de Boer
E. de Boer

Dave zijn kracht ligt in het communiceren. Hij neemt de tijd en weet de juiste vragen te stellen.

Nynke de H.
Nynke de H.